Abu Mujahed, Malik, Mohammad, Wajde och Alaa var här

Vi umgicks intensivt med gästerna under 10 dagar i september. Schemat var fyllt av möten med organisationer, skolor och föreningar samt Fredsloppet i Slottsskogen, ”gamla” faddrar och nya vänner. Överallt berättade de om hur svårt det är att leva i Libanon i dag – som dagens flyktingar från Syrien, som utdrivna från hemlandet Palestina sedan 1948, som fattig libanes, irakier, egyptier, rom… alla lider av brist på rent vatten, på tillräcklig sjukvård, på ständiga elavbrott, sopbergen som bara växer, en skola där inte alla får plats, trånga bostäder, arbetslöshet och tilltagande känsla av hopplöshet.

CYC erbjuder barn och unga stöd för att klara skolan och en vettig fritid, men hur ser framtiden ut? Just nu stöds CYC av Unicef, men hur länge varar det stödet? När vänder de blicken åt något annat håll?

Våra vänner önskar sig ett förstärkt skydd. Vänner som visar humanitär omsorg och som bidrar till kontinuitet i deras budget. Insamlingsstiftelsen är en sådan organisation och vi välkomnar fler faddrar. Det är enkelt – ditt bidrag gör skillnad för hundratals barn – bli fadder du också!

Lotta, Jane, Néstor, Kickan och Eva