Fadderträff 19/9

Hej bästa faddrar!

Att vara ett barn, eller en ungdom, i ett palestinskt flyktingläger i Libanon idag – hur är det? Det omgivande libanesiska samhället skakas i sina grundvalar, står inför konkurs. Merparten av libaneserna lever under fattigdomsstrecket, arbetslösheten griper omkring sig, de rika och korrupta flyr med landets rikedomar medan de fattiga lever ur hand i mun.

Hur ska då barnen i Shatila, de palestinska och syriska barnen på CYC kunna leva i ungdomligt hopp om en ljusare framtid, ett rättvisare liv? CYC, barnens andningshål, pulserar åter av liv och verksamheter efter pandemins återhållsamhet.

Detta och barnens situation kommer vi att diskutera med Abu Moujahed och, förhoppningsvis, Lara på vår träff för faddrar och andra palestinavänner.

Lara har fått avslag på sin visumansökan av svenska ambassaden i Beirut (de misstänkliggör hennes motiv att komma hit, påstår utan fog att hon kommer för att stanna) Det är överklagat med många inlagor från oss och CYC:s vänner här i Sverige så vi hoppas fortfarande.

Välkommen till fadderträffen tisdag 19 september kl 18.30. Klingners Plats 1, Göteborg.

Vi ses!

För planering av det goda fikat, gärna en anmälan, tack! En rad till hammadeva@gmail.com eller telefon 0761 48 31 17