Karnevalen i Hammarkullen

Karnevalen i Hammarkullen i Göteborg hölls den sista lördagen i maj. I år visades stor kärlek till Palestina i karnevalen. I dansgrupper från olika länder sågs palestinska flaggor och schalar. En palestinsk dansgrupp från Borås deltog i karnevalståget med folkdansen Dabke. Det uppskattades ljudligt av publiken som uppgick till omkring 30 000 personer.

Några lärare och kuratorer, personal på Hammarkulleskolan, har skapat en fin tradition sedan två år. Låg- och mellanstadiebarn (en del av dem går på Nylöseskolan) bakar bullar, kakor, pizzaslices, gör mackor, och fixar kaffe och andra förfriskningar (i år även Palestina Cola) som de säljer i ”Café Shatila”. Skolbarnen gör ett fantastiskt jobb och pengarna de får in går till CYC via vår stiftelse. Det är en superfin solidaritetshandling och under det senaste skolåret har barnen här och i CYC utbytt videohälsningar och meddelanden, blivit kompisar. Det är stort, barnen i Shatila känner stöd av barnen i Hammarkullen.

Förra året kunde vi skicka ner 16 133 kronor från barnens försäljning plus vissa bidrag från lärare i Hammarkulleskolan. Årets resultat är ännu inte summerat, men vi kommer att skicka beloppet tillsammans med pengarna som skänkts till minne av vår kära Kickan, så snart resultatet är klart.