Teaterpjäs om Libanon på 1970-talet

Kassettbanden

Teater

Verklighetsbaserad soloföreställning.

I Kassettbanden låter Chrystèle Khodr oss möta ett antal berörande människoröster från inbördeskrigets i 70-talets Libanon. En av rösterna kommer från hennes egen farbroders kassettband – inlästa brev som han skickade till sina bröder efter ankomsten till Sverige. Genom dessa unika tidsdokument får vi på nära håll följa med på en resa från ett land i krig till ett land som levt i fred sedan tidigt 1800-tal. Samtidigt tas vi med på en inre resa, där det som i det nya landet från början verkar så hoppfullt, visar sig vara långt mer komplext.

På plats i dåtidens Libanon får vi också möta Eva Ståhl, sjuksköterska, och Anders Hasselbohm, journalist som arbetar med att rädda liv och berätta för omvärlden om den fruktansvärda situationen i flyktinglägret Tel el Zaatar sedan ett stort antal människor berövats sina liv.

I pjäsen flätas olika personers liv samman till en tät väv av röster om mänskligt lidande, motstånd och medmänsklighet som talar till oss än idag. Denna gripande soloföreställning är både skriven, regisserad och gestaltad på scen av Chrystèle Khodr.

Spelas på arabiska och textas till svenska.

Här kan du läsa mer om föreställningen. Den turnerar på många platser i Sverige. Stockholm 1 mars, Göteborg 10 mars, Malmö 19 och 20 mars. Tider, platser och hela turnéplanen ser du också i den här länken:
/https://www.riksteatern.se/kassettbanden


Är du arabisktalande?
Här kan du läsa om Kassettbanden på arabiska (pdf)